Første bad i to år

nov 16, 2022Toilet & Bad

Skrevet af: Mette Söderberg

(Modelfoto)

I dette blogindlæg sætter vi fokus på hygiejnepuden som hjælpemiddel i badesituationer.

Hygiejnepudens tyngde og materiale kan øge komforten, stabiliteten og virke trykfordelende ved fx knoglefremspring. Den stabilisering af truncus og bækken, som puderne tilfører, kan også øge bevægelighed og selvstændighed hos borger.

Hygiejnepuderne gavner desuden arbejdsforholdene for plejepersonalet. En stabil positionering kan nemlig mindske risikoen for, at borger glider eller ender i en uhensigtsmæssig position.

Læs mere om hygiejnepuden som hjælpemiddel i denne anonymiserede, men virkelige case.

Det første rigtige bad i 2 år

Under 30 år og voldsomt smerteplaget som følge af muskelsvind. Det er hverdagen for en ung kvinde et sted i Danmark. Den unge kvinde er bosat i eget hjem.

Kvindens sagsbehandler kontakter en af vores ergoterapeuter med henblik på at få løst forskellige positioneringsproblematikker i hvile- og badesituationer.

Til det første møde taler ergoterapeuten og kvinden om de voldsomme smerter, som kvinden oplever ved at ligge på badelejet i badeværelset. Kvinden fortæller, at hun ved fra tidligere, at varme bade gør hende godt og dæmper smerterne. Dog har nuværende voldsomme smerter under og efter badesituationer afholdt hende fra at få et rigtigt bad i 2 år…

Kvinden er af gode grunde bange for at skulle afprøve nye stillinger og hjælpemidler, men hun indvilger i at teste vores hygiejnepuder på badelejet, bistået af vores ergoterapeut.

Når hun ligger på ryggen på badelejet, kan terapeuten tydeligt se de fejlstillinger, som hygiejnepuderne skal korrigere for – før badesituationen igen kan blive en behagelig og sansestimulerende oplevelse for kvinden.

Benene skal op i 90 grader i både hoftevinkel og knævinkel, og hulrummet ved scoliosen skal understøttes, er ergoterapeutens vurdering. For at dette kan lade sig gøre, skal der bruges to standard hygiejnepuder og en specialsyet hygiejnepude, syet præcis ud fra kvindens mål og behov.

Andet og tredje besøg går med test af den specialdesignede hygiejnepude og løsning af positioneringsproblematikker i plejesengen, som også munder ud i specialsyede Cobi lejringspuder.

Og, ja. Løsningerne virker.

Det er en meget glad kvinde med overskud til at joke med de personlige hjælpere, der får sit første rigtige bad i 2 år. Og med et forestående bryllup i kalenderen er det ubetinget en kæmpe bonus både at være veludhvilet og ekstra ren.

Mere end bare en pude

En hygiejnepude kan ikke sammenlignes med en almindelig pude.

En hygiejnepude, uanset om den er specialsyet eller ej, kan være lige præcis dét hjælpemiddel, som forbedrer borgers livskvalitet betragteligt. Det oplever vi gang på gang.

Kontakt Cobi Rehab på 7025 2522 for mere information om hygiejnepuder.

Kontakt gerne vores terapeuter direkte, hvis du ønsker en fremvisning af vores lejringspudesortiment.

Alle vores puder findes på HMI-basen.