Bariatriske hjælpemidler

I udviklingen af bariatriske hjælpemidler er det vigtigt at forstå mekanismerne omkring de forskellige kropstyper, æbleformer og pæreform. Hvordan er kiloene, vævet og tyngden placeret? Det skal vi vide, når fx en kørestol skal indstilles, så både komforten og arbejdsmiljøet er i top.

Bariatriske brugere dør oftere af blodforgiftning pga. af friktionssår end af hjertestop. Derfor udvikler Cobi Rehab bariatriske hjælpemidler, som hjælper bariatriske brugere med at kunne holde sig selv mere renlige. Vores bariatriske badetoiletstole afspejler denne udfordring, derfor kan produkterne indstilles, så de tilgodeser de individuelle kropsformers behov og understøtter vævet, så det ikke brister. Se alle vores bariatriske hjælpemidler her.

På verdensplan er der nu flere, der dør af fedmerelaterede sygdomme end af egentlig sult. (Kilde: WHO).

Rehabilitering via mobilisering

Forskning på bariatriområdet taler for mobilisering af den bariatriske borger for at undgå tab af ressourcer. Alt for ofte ligger bariatriske borgere eller patienter passive hen af fx overmedicinering eller mangel på bariatriske hjælpemidler.

Mobilisering har ikke kun til formål at få den bariatrisk bruger ned i vægt. Mobilisering skaber sunde bariatriske brugere, der kan deltage aktivt i egen rehabilitering. Derfor bør man måske i rehabiliteringen se mere på, hvad fysisk aktivitet kan gøre for den enkelte fremfor fokus på vægt og kostplaner. (kilde: sundhed.dk)

Vil du vide mere om bariatri?

I Cobi Rehab har vi beskæftiget os indgående med bariatri i mere end 20 år. Vi har formidlet utallige bariatriske hjælpemidler og hjulpet hundredvis af bariatriske borgere til bedre livskvalitet i både ind- og udland.

Vi deler gerne ud af vores viden, og det betyder, at vores fire terapeutuddannede konsulenter meget ofte afholder workshops eller underviser i problemstillinger relateret til bariatriske patienter. Det kan være hjælpemidler, forflytning eller liggende og siddende positionering.

Vi underviser gratis og går ikke så meget op i antallet af deltagere. Nogle gange er der 30 deltagere, andre gange en lille håndfuld. Det vigtigste er, at I kontakter os, så vi sammen kan blive enige om tid, sted og indhold.

Kontakt os på 7025 2522 eller på cobi@cobi.dk for at høre mere om vores gratis undervisning i hele landet, inkl. småøerne.

Se vores fire terapeutuddannede undervisere i bariatri her.

Se alle vores bariatriske hjælpemidler her.

Udvalg af bariatriske hjælpemidler fra Cobi Rehab.

Mobilisering af bariatrisk borger med gangstativ fra Cobi Rehab.
Politisk topmøde om svær overvægt _ Hvad er bariatri?