Nyheder fra Cobi Rehab

29. juni 2020

Sommer og åbningstider

Information til kunder

Cobi Rehab holder åbent hele sommeren. Det vil sige, at du altid kan få fat på en salgskonsulent på kontoret i Kastrup eller én af vores tre kørende konsulenter.

Kontakt os på 7025 2522 eller cobi@cobi.dk for ordrer og tilpasninger henover sommeren.

Glædelig og varm sommer til alle fra Team Cobi

 

Swing kørestol

12. marts 2020

Covid-19 update

Information til kunder

I Cobi Rehab følger vi nøje Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende Covid-19 (Coronavirus) og justerer løbende vores forholdsregler i forhold til hinanden, kunder og borgere.

Vi vil gerne understrege, at vi stadig har åbent på telefonerne, og at vi stadig har medarbejdere, der kan rykke ud og sikre at udsatte borgere kan blive hjulpet.

Vores lager er ikke berørt af udviklingen, og vi kan stadig levere hjælpemidler som fx lejringspuder, madrasser og kørestole.

Kontakt os på 7025 2522 eller cobi@cobi.dk, uanset hvilke spørgsmål I måtte have til eksisterende og kommende ordrer eller aftaler.

 

27. januar 2020

Konsulent søges til Region Sjælland og Storkøbenhavn

Vil du sælge hjælpemidler, der gør en kæmpe forskel for mange forskellige borgere? Kan du se dig selv i en selvstændig stilling med ansvar for dit eget geografiske område? Så er det dig, vi vil have i vores konsulentteam.

Hos Cobi Rehab arbejder du sammen med både ergoterapeuter, fysioterapeuter, serviceteknikere, marketingmedarbejdere og administrativt personale. Vi er en visionær arbejdsplads i vækst.

Din profil

Du er faglig ambitiøs og har en relevant sundhedsfaglig uddannelse eller kommer med bred erfaring fra hjælpemiddelbranchen. Du skal trives med borgerbesøg, hvor du sammen med kunden finder den bedste løsning.

Du har erfaring med siddende/liggende positionering og kørestolstilpasning. Vigtigst af alt er, at du kan arbejde selvstændigt, da du ikke er på kontoret hver dag. Derfor skal du også forvente daglig telefonisk dialog med dine kolleger, ledelsen og det øvrige Cobi Rehab-team.

Læs hele stillingsopslaget her.

24. januar 2020

Gratis undervisning i Ærø kommune

21 terapeuter og forflytningsvejledere fra Ærø kommune deltog tirsdag den 21. januar i en temadag om 24-timers positionering. Ergoterapeut Mette Söderberg fra Cobi Rehab havde sammensat et program med særligt fokus på lejring i liggende stilling af ældre med funktionsnedsættelser som følge af apopleksi og demens.

Undervejs på temadagen blev der blandt andet talt om formålet med individuel lejring af borgere, situationsbestemt lejring, sanseintegration, smerter, søvn og tryksår. Udover de teoretiske oplæg var der indlagt workshops med hands-on lejringer ud fra forskellige oplæg.

Deltagerne fik som det sidste ”lektier” med hjem i form af nogle skemaer og opgaver, som de skal arbejde med frem til en opfølgningsdag i juni.

Kontakt os på 7025 2522 og hør mere om gratis undervisning/temadag på din arbejdsplads.

8. januar 2020

800 000 lider af svær overvægt i Danmark

På det politiske topmøde i november i København blev det debatteret, hvordan vi får knækket kurven, så færre børn, unge og voksne ender i kategorien “svært overvægtig”.

Overvægtalliancen, bestående af flere nationale eksperter i fedme-relaterede problematikker, kom med deres bud på en national strategi pegende på en række konkrete tiltag inden for fire spor:

1.) Opgør med stigma
2.) Forebyggelse af svær overvægt
3.) Styrket behandling til mennesker med svær overvægt
4.) Forskning og ny viden

Bariatri er et fagområde, hvor Cobi Rehab er anerkendt nationalt og internationalt for vores store viden og vores specialudviklede hjælpemidler til rehabilitering af bariatriske (svært overvægtige) brugere. Derfor har vi også en holdning til Overvægtsalliancens udspil. Klik her og læs ergoterapeut Malene Alexandrowiz og vores bariatriske husmodel Henriks personlige kommentarer til det første af de fire spor.

Vi lægger løbende nye kommentarer ind.

1. Opgør med stigma

Der skal gøres op med skyld, skam og fordomme omkring svær overvægt.

Stigmatiseringen har store personlige konsekvenser med forringet livskvalitet, isolation og psykiske problemer. Og stigma kan i sig selv være en hindring for et vægttab.

16. december 2019

Åbningstider mellem jul og nytår
Mandag den 23. december kl. 08:00 – 16:00
Tirsdag den 24. december lukket
Onsdag den 25. december lukket
Torsdag den 26. december lukket
Fredag den 27. december kl. 08:00 – 15:00

Mandag den 30. december kl. 08:00 – 16:00
Tirsdag den 31. december lukket
Onsdag den 1. januar lukket
Torsdag den 2. januar 08:00 – 16:00
Fredag den 3. januar kl. 08:00 – 15:00 

Glædelig jul & godt nytår

Tak for godt samarbejde i 2019.

4. december 2019

Vælg den rette madras – Teamaeftermiddag 

Lone og Malene, to af Cobi Rehabs fire ergoterapeuter, var forleden inviteret til at forestå en temadag om valg af madras.

Fokus lå på problematikken omkring valg af skummadras kontra dynamisk madras. Lone og Malene gennemgik de forskellige madrassers fordele og funktioner ud fra både teori og praksis. 

Deltagerne fik desuden forslag og redskaber til at kortlægge den enkelte borgers individuelle behov, ligesom de blev introduceret til vores nye tjekliste til valg af madras.

Temaeftermiddagen varede en 3 timer og afstedkom mange meget positive tilbagemeldinger. Deltagerne tilkendegav, at de blandt andet “fik øjnene op for kompleksiteten og vigtigheden af samarbejde på tværs af faggrupper“, og at de fik “inspiration og konkrete redskaber og vejledninger med sig til det videre arbejde med madrasvalg.   

Kontakt Malene på 29 40 46 96 eller på ma@cobi.dk, hvis din arbejdsplads også skal have en gratis temadag eller eftermiddag om fx valg af madras. 

Center for Velfærdsteknologi i Aalborg:
Malene Alexandrowiz underviser i valg af madras for 30 deltagere fra Aalborg, Brønderslev og Jammerbugt kommune.

17. oktober 2019

Vi søger en kvalitet- og standardkoordinator

Er det dig? Eller kender du den helt rigtige til jobbet?

Den rette m/k kommer blandt andet til at arbejde med:

– Kvalitetsstyringssystem (ISO 13485)
– EU-forordning (EU 2017/745)
– Risikostyring (ISO 14971)
– Usability Engineering
– Technical File
– Tekniske tests

Kontakt driftsdirektør Claus Nymark på 2829 0505 eller på

Se jobopslaget på Jobindex:
https://www.jobindex.dk/jobsoegning/virksomhed/39076/cobi-rehab-aps

02. oktober 2019

Tag lejringspuden med i bad

Cobi hygiejnepuder er fremstillet til brug i badesituationer og tåler derfor vand. Når du bruger Cobi hygiejnepuder til lejring i badesituationer, sikrer du en sikker og behagelig oplevelse for brugeren, samtidig med at du forbedrer arbejdsmiljøet.

Cobi hygiejnepuder kan bruges i badetoiletstole, på bruseleje eller i terapibade. Her bidrager hygiejnepuderne til tryghed og komfort. De forebygger også tryksår og trykaflaster kroppe, der er præget af fejlstillinger.

En god og sikker positionering med Cobi hygiejnepuder betyder derfor:

– at du eller din kollega har begge hænder frie til at vaske

– at badesituationen bliver til en tryg og behagelig situation for alle parter.

Vores ergoterapeuter står altid klar med rådgivning og vejledning i brugen af hygiejnepuderne. Kontakt os på 70 25 25 22

Lejring med hygiejnepuder i badesituationer

Cobi hygiejnepuder finders i syv forskellige modeller. Se de forskellige hygiejnepuder her.

28. september 2019

Fagligt Træf 2019

I år handlede Fagligt Træf på Nyborg Strand om kultur fra forskellige vinkler fx i forhold til arbejde og forflytning, sikkerhed, arbejdet overfor akutte fysiske belastninger og i forhold til et fælles samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

Cobi Rehab var igen i år blandt de udstillende leverandører af hjælpemidler. Under overskriften “Goddag til el-tilt og farvel til løft, træk og skub”  udstillede vi et udvalg af vores kørestole og badetoiletstole, som takket være el-tilt funktionen både hjælper til en bedre positionering og forflytning fra seng til kørestol og gavner arbejdsmiljøet for plejepersonale, fordi det skåner ryg og led.

Ergoterapeut og Head of Academy Malene Alexandrowiz holdt desuden oplæg om forflytning af borgeren med svær overvægt til Fagligt Træf 2019

 

13. august 2019

Det er både spændende OG tankevækkende at undervise forskellige faggrupper fra forskellige lande”, lyder det fra ergoterapeut Mette Hornbæk Söderberg.

Mette var sammen med Malene Alexandrowiz, Head of Cobi Academy, i sidste uge med til at holde faglige workshops for unge studerende fra Danmark, Canada, Norge, Kina, Tyskland og Polen på kurset ”Welfare Technology and Dementia” under VIA Aarhus’ internationale sommerskole.

”For os var det vigtigt at give de unge studerende praktisk erfaring med lejring med puder og tilpasning af fx en kørestol”, fortæller Mette.

”Teori er én ting, praksis en anden. Og når de unge studerende afprøver og mærker lejring og tilpasning på egen krop, så afføder det helt af sig selv en relevant dialog om fx sanseintegration, tryksår, smerter, kontrakturer og fejlstillinger. De faglige workshops giver også os, som ergoterapeuter, et spændende indblik i forskellige landes tilgang til formidling af hjælpemidler”.

VIA University College Aarhus danner hvert år ramme om et større antal ECTS-kurser som en del af VIA Summer School.

Studerende lejrer ud fra forskellige problematikker

Cobi Rehab var for 4. år i træk udvalgt til at udstille og afholde faglige workshops. Årets overordnede tema var demens og velfærdsteknologi.

18. juli 2019

Temadag om de svære positioneringsopgaver

I september kan du igen komme til gratis temadage om de svære positioneringsopgaver. Efterårets to temadage afholdes i Næstved og i Hillerød. Hent programmet her.

Målet er at give dig som terapeut eller plejepersonale ny faglig viden om de svære positioneringsopgaver.

Cobi Rehab går igen sammen med Guldmann og Anatomic SITT, og dermed er tre af de stærkeste aktører på positioneringsområdet samlet under ét tag.

Hver temadag byder på tre faglige oplæg om henholdsvis positionering og valg af madras, om samspillet mellem forflytning og positionering og om valg af forskellige hjælpemidler.

Mellem oplæggene står konsulenterne klar til at rådgive om faglige løsninger og til at demonstrere de mange typer af hjælpemidler, der er udstillet i det tilhørende showroom.

Deltagerne kan således både se og teste Cobi lejringspuder, Kelvin kørestolen, den nye Rise N Tilt badetoiletstol, en lang række forflytningssejl, loftslifter og personlige lifter fra Guldmann samt liggesystemet SymmetriSleep systemet og forskellige typer af kørestole til voksne og børn fra Anatomic SITT.

Hold musen hen over billedet og tryk på pilene for at se de andre billeder i galleriet fra temadagene i foråret i Fredericia, Skive og Hobro.

Fra Cobi Rehab deltager ergoterapeuterne Malene Alexandrowiz (leder af Cobi Academy), Kasper Feldt og konsulent Jørn Holm.

Fra Guldmann deltager fysioterapeut og udviklingskonsulent Stine Stensgaard. Fra Anatomic SITT deltager fysioterapeut og konsulent David Petersen.

Bemærk: Deltagerlisten til temadagen i Hillerød er fyldt helt op!

 

 

25. juni 2019

FUS udbud vundet af Cobi Rehab

Cobi Cura x10 på vej ud til 14 sjællandske kommuner*

Cobi Cura x10 er en vekseltrykmadras, som er specielt udviklet til forebyggelse og behandling af tryksår stadie 1-4.

Madrassen er på vej ud i de 14 kommuner, da vi vundet et udbud (under FUS) løbende fra 1. juni 2019 og fire år frem.

Vi håber at brugere, terapeuter og plejepersonale i de 14 kommuner vil tage godt imod den nye madras. Kontakt os gerne allerede nu på 70 25 25 22 og hør mere om vekseltrykmadrassen.

5 hurtige om Cobi Cura x10.:
– Helmadras med en højde på 19 cm (høj sengehest ej nødvendig)
– Forebygger og behandler tryksår, stadie 1-4
– Lydsvag pumpe
– Integreret ”siddefunktion” beregnet til brugere, som sidder meget op i sengen.
– Helmadras, som er at let rengøre og genbruge.

* Næstved, Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø og Stevns.

Læs mere om Cobi Cura X10 her.

 

Helmadras med vekseltryk til forebyggelse og behandling af tryksår, stadie 1-4.

6. juni 2019

DemensDagene 23. – 24. maj

Igen i år afholdte National Videnscenter for demens en todages kongres med fokus på demensens mange facetter og udfordringer.

I år var det 20. gang kongressen blev afholdt, og titlen var meget passende ”To årtier med stærke visioner”.

Malene Alexandrowiz fra Cobi Rehab deltog på kongressen og fortæller her fra kongressen:

Dagene var en god blanding af oplæg om den nyeste forskning indenfor demensområderne, praksisnære oplæg og oplæg omkring brobygning mellem primær og sekundær sektor.

Der var oplæg med udgangspunkt i de projekter, der pt. foregår på tre sygehuse (Viborg, Nykøbing Falster og Svendborg) samt de omkringliggende kommuner. Derudover blev der talt om det igangværende projekt om det at skabe en demensvenlig by, som Aarhus huser, via samarbejde med offentlige indsatser og private aktører.

Afslutningsvis var der oplæg omkring sjældnere demenslidelser, behandlinger og non farmakologiske tiltag.

Demens fortjener stor opmærksomhed, især fordi der ikke findes en kur, og derfor ikke findes en bedring i demens forløbet. Sammen må vi aktører derfor arbejde henimod, at forløbet bliver så optimalt som muligt for borger og pårørende.

 

DemensDage, Tivoli KongresCenter

14. maj 2019

Intensiv konference i Trekantsområdet, Vejle Sygehus

Konferencen er en årlig begivenhed arrangeret af netværksgruppen for intensiv sygeplejersker i Region Syd. Malene Alexandrowiz, ergoterapeut og leder af Cobi Academy, har sendt dette resumé fra dagen:

Årets program bød på forskellige aspekter i forhold til kritisk syge patienter. Der blev talt om både arytmi, EKG, syrebase påvirkningen hos den syge, akut blødning og non farmakologiske tiltag som lejring og sansestimuli af delirøse og agiterede patienter.

Camilla Tuborg Petersen, sygeplejerske på OUH, holdt oplæg om sit projekt “Nænsom voldsforebyggelse”, som tager udgangspunkt i delirøse agiterede patienter. En tilstand, som ca. 89 % af alle kritisk syge patienter kommer i. En delirøs patient har reptilhjernen slået til. Reptilhjernen (vores mest primitive hjerne) håndterer blandt andet aggression, dominans og territorium. Reptilhjernen er den hurtigste del af hjernen, og den tager beslutninger for dig – før du ved det!

For reptilhjernen er organismens overlevelse og beskyttelse dens vigtigste ansvar. Når reptilhjernen møder det sundhedsfaglige personalets menneskehjerne øger det risikoen for uhensigtsmæssige situationer mellem patient, personale og pårørende.

Camillas projekt om ”Nænsom voldsforebyggelse” viser blandt andet vigtigheden i at tænke i non farmakologiske tiltag som fx afskærmning af patient og personale, sansestimuli i forbindelse med positionering i gyngestol og liggende lejring med lejringspuder og vægtdyner samt korte konkrete beskeder, fysisk afstand mellem personale og patient og minimering af fuld øjenkontakt mellem personale og patient.

Alt i alt en opfordring til at have mere fokus på, hvordan de non farmakologiske metoder og tilgange kan optimere den øvrige behandlings indsats.

Cobi Rehab havde på dagen en mindre udstilling af blandt andet lejringspuder og vægtdyner. Andre af vores produkter, der også er velegnet til delirøse agiterede patienter er fx Kelvin madrassen og Kelvin kørestolen.

Intensiv konference, Vejle Sygehus

Arytmi, EKG, akut blødning og non farmakologiske tiltag som lejring, sansestimuli af delirøse og agiterede patienter var blandt vinklerne på dette års Intensiv konference i Trekantsområdet.

9. maj 2019

Seminar om Ulighed i Rehabilitering

På seminaret Ulighed i rehabilitering den 6. maj på SDU Odense blev der sat fokus på den ulige fordeling af rehabilitering, som måske skyldes den måde rehabilitering organiseres og praktiseres på.

Malene Alexandrowiz fra Cobi Rehab deltog og opsamler her i korte træk seminarets indhold:

Ulighed i adgang til rehabilitering – hvad kan der gøres?
Oplæg af Henriette Kold, cand.scient. hos REPHA om ulighed i adgang til rehabilitering. Henriette fremlagde i sit oplæg forskellene i forhold til: Diagnose tidspunkt, Behandling, Senfølger, Rehabilitering og Palliation samt Overlevelse.

Forskellene er målt op imod borgers indkomst, uddannelsesniveau og civil status.

Henriette konkluderede, at socialt sårbare borgere har flere uopfyldte behov i forhold til rehabilitering – både hvad angår de fysiske, psykiske, arbejdsrelaterede og økonomiske behov. Vi må derfor ikke undervurdere det økonomiske aspekt i forbindelse med til og fravalg af rehabilitering.

Der ses desuden sammenhænge mellem uddannelsesniveau og lønindkomst, når det handler om henvisning til rehabilitering og deltagelse i visitationssamtale.

Rehabilitering af patienter og borgere kræver individuelle vurderinger, fleksible løsninger og tilbud med udgangspunkt i den pågældendes behov og ressourcer. Opfølgning og evaluering af tiltag er ligeledes rigtig vigtigt.

Ulighed – en utilsigtet bivirkning i pårørendeinddragelse?

Ph.D og sygeplejerske Rikke Guldagers oplæg handlede om de pårørendes rolle i forhold til rehabiliteringsforløb af neurologiske patienter.

Rikke inddelte de pårørende i tre hovedkategorier:

 • Opsøgende position: Pårørende som umiddelbart har flest ressourcer. De er ”på” i forhold til behandling og statussamtaler med mere. De vægter kognition og mentalitet højest.
 • Observerende position: Pårørende som er mere stille, men som også har mange input ud fra deres observationer af deres syge pårørende. De sammenligner det, de ser og oplever nu og her med det, de så og oplevede inden diagnosen. De skal spørges og inviteres til inddragelse.
 • Afventende position: Pårørende som umiddelbart har færrest ressourcer. De har ikke mange spørgsmål og er ikke aktionsorienterede. De vægter fysiske symptomer og smerter højest.

Ovenstående er ikke ny viden, men der har ikke tidligere været sat ord på det. Især i forbindelse med afprøvning af nye tiltag, herunder hjælpemidler, skal vi tænke i at få involveret de raske pårørende. Og at få tilpasset involveringen til deres ”position”, som jo spænder bredt i forhold til deres forståelse af information og niveau af involvering.

 

Seminar om Ulighed i rehabilitering den 6. maj 2019 på SDU Odense.

Se seminarets program.

Læs relevant artikel om rehabilitering af Ebbe Henningsen, fungerende formand, Danske Patienter, bragt i Altinget.

 

Kelvin – kørestolen med den bemærkelsesværdige anatomi

Kørestolen har eksisteret i vores sortiment i mere 10 år, og allerede tilbage i 2012 beskrev vi i vores produktmateriale, hvordan skleroseramte Elise fik et væsentligt mere socialt liv, efter at hun fik tildelt en Kelvin kørestol.

Det interessante ved Kelvin kørestolen er dens anatomi. Kelvin kørestolen er fx opbygget af moduler af puder fyldt med latex og Krøyer-kugler. Mere end 30 puder sidder der på kørestolen, og hver eneste pude kan tilpasses brugerens krop. En typisk bruger af Kelvin kørestolen er ofte ramt af fx demens, sklerose eller Huntingtons og derfor plaget af både kontrakturer, deformiteter og smerter. 

Med 30 puder, der kan formes individuelt efter kroppen og forskellige indstillingsmuligheder ved hofte, knæ og ankel, er Kelvin kørestolen den fleksible, men den enkle løsning, når standardkørestolen skader mere end den gavner. Se her Kelvin kørestolens anatomi.

Skån ryggen med Tilt-funktionen

En af de funktioner, der over tid er kommet til på Kelvin kørestolen er tilt-funktonen. Det at kørestolen kan tilte op til 45°, gør at fx plejepersonalet kan håndtere de mange daglige kip op og ned forsvarligt uden at overbelaste ryggen. 

Før i tiden var det nødvendigt at bestille en helt ny Kelvin kørestol, hvis der var behov for tilt-funktionen. I dag kan Cobi Rehabs serviceteknikere påmontere el-tilt på allerede indkøbte kørestole i løbet af et par timer. Ring 70 25 25 22 og hør mere om prisen og servicen. 

Sådan tilpasses Kelvin til brugeren

IEn tilpasning af en kørestol til en bruger tager et par uger i alt, fra første kontakt mellem fx sagsbehandler og Cobi Rehabs konsulent. Forud for den konkrete tilpasning er der således blevet talt om fx diagnose, brugerens funktionsniveau, alder, højde/vægt, tilbehør til kørestolen, sprog og rigiditeten i muskulaturen.

Det tager vores konsulent en times tid at tilpasse kørestolen, så den passer til den enkelte brugers krop. De mange puder justeres, mens de forskellige dele, der understøtter hofte, ankel og led indstilles til den korrekte vinkel. 

Meget ofte arbejdes der med brugere, der kun har lidt eller intet sprog. Her arbejder konsulenterne i stedet for ud fra fx ansigtsmimik, kropssprog, lyde, vejrtrækning og selvfølgelig terapeuten og plejepersonalets kendskab til brugeren.

Efter en uges tid modtager vores konsulent en mundtlig eller skriftlig opfølgning fra den sagsbehandlende terapeut om eventuelle tilkøb eller om effekten, som ofte viser en mindskning af rigiditeten i muskulaturen, fordi kroppen har fået optimal støtte og kropsafgrænsning fra isse til hæl.  

Her “slipper” vores konsulent umiddelbart brugeren, men for den sagsbehandlende terapeut eller plejepersonalet står de altid klar, hvis der skulle være spørgsmål efterfølgende.

Kelvin kørestolen

Salgskonsulent og ergoterapeut Mette Hornbæk Söderberg med en Kelvin kørestol, der skal tilpasses en Parkinsonramt bruger på et plejehjem i Sønderjylland.

Læs uddybende materiale om Kelvin kørestolen.

Påske

Cobi Rehab holder åbent mandag, tirsdag og onsdag fra 08-00 – 16.00 i påskeugen.

Vi holder lukket fra Skærtorsdag til Andenpåskedag mandag. 

11. april 2019

Temadag om de svære positioneringsopgaver

Tæt på 100 terapeuter og plejepersonaler deltager i disse dage på vores temadage i Fredericia, Skive og Hobro. Hent programmet.

Målet er at give de mange deltagere ny faglig viden om de svære positioneringsopgaver.

Cobi Rehab er denne gang gået sammen med Guldmann og Anatomic SITT, og dermed er tre af de stærkeste aktører på positioneringsområdet samlet under ét tag.

Hver temadag byder på tre faglige oplæg om henholdsvis positionering og valg af madras, om samspillet mellem forflytning og positionering og om valg af forskellige hjælpemidler.

Mellem oplæggene står konsulenterne klar til at rådgive om faglige løsninger og til at demonstrere de mange typer af hjælpemidler, der er udstillet i det tilhørende showroom.

Deltagerne kan således både se og teste Cobi lejringspuder, Kelvin kørestolen, den nye Rise N Tilt badetoiletstol, en lang række forflytningssejl, loftslifter og personlige lifter fra Guldmann samt liggesystemet SymmetriSleep systemet og forskellige typer af kørestole til voksne og børn fra Anatomic SITT. 

Hold musen hen over billedet og tryk på pilene for at se de andre billeder i galleriet fra dagen.

Fra Cobi Rehab deltager ergoterapeuterne Malene Alexandrowiz (leder af Cobi Academy), Lone Vestergaard og Mette Hornbæk Söderberg.

Fra Guldmann deltager fysioterapeut og udviklingskonsulent Stine Stensgaard. Fra Anatomic SITT deltager fysioterapeut og konsulent David Petersen.

20. marts 2019

Ergoterapeutstuderende i praktik

Hos Cobi Rehab har vi de sidste seks uger haft tre meget engagerede ergoterapeutstuderende i praktik.

Målet for praktikken var at skrive projekt inden for innovation og kvalitetsudvikling. Det valgte de tre studerende at gøre med udgangspunkt i vores nye Cobi Rehab app.

I dag fremlagde de så deres faglige input til, hvordan vi i Cobi Rehab kan skabe en struktureret arbejdsproces (ift. udviklingen af app’ en), som hjælper os med at samle og udvikle ideer i fællesskab.

Det var et supergodt og inspirerende oplæg af pigerne, og bagefter blev vi sat i sving med post-its og flipover. Kommandoen var klar: Brianstorm. Kategorisér. Udvælg.

Tak til Cecilie Lund Andersen, Kirsten Ljósheim og Reeti Sandhu fra Københavns Professionshøjskole for godt oplæg og input.

Hør pigerne fortælle i klippet, hvordan det var at være i praktik hos Cobi Rehab.

 

18. marts 2019

Temadag den 13. marts om søvn & lejring

Pia Dreyer, lektor, ph.d og sygeplejespecialist introducerede deltagerne til søvnens betydning for borger og patienters almene tilstand. Herefter kobelde Malene Alexandrowiz, ergo terapeut og leder af Cobi Academy søvnen til lejringens betydning for borgerens almene tilstand, set udfra et 360 graders perspektiv.

Malene Alexandrowiz satte i sit oplæg spot på den enkelte borgers diagnoser, på sår, smerteproblematikker, søvnkvaliteter, kontrakturer, ydre faktore og meget mere.

“24 timers positionering spiller en vigtig faktor og kræver et tværfagligt fokus og et fælles sprog. Vi har, som sundhedspersonale, et fælles ansvar for, at fokus og fælles sprog bliver ført ud i livet. Vi står gerne til rådighed i forhold til råd og vejledning i konkrete cases, og vi underviser også gerne i søvn & lejring”, lyder det fra Malene Alexandrowiz, ergoterapeut og leder af Cobi Academy.

 

Pia Dreyer om søvnens betydning

Deltagere med de udleverede deltagermapper

Malene Alexandrowiz taler om madrasser og lejring.

28. februar 2019

Tre stærke aktører inden for positionering og forflytning er gået sammen

Anatomic SITT, Cobi Rehab og Guldmann er gået sammen og inviterer til gratis temadag om de svære positioneringsopgaver. Temadagen er en enestående chance for at møde og stille spørgsmål til de tre stærkeste aktører i landet inden for positionering og forflytning.

Temadagen, som afholdes i både Fredericia (9. april), Skive (10. april) og Hobro (11. april), byder på 3 faglige oplæg og på en udstilling af forskellige hjælpemidler. Målgruppen for den gratis temadag er ergo- og fysioterapeuter og sundhedsfagligt personale.

Mellem oplæggene står konsulenterne klar til at rådgive dig om faglige løsninger og til at demonstrere de hjælpemidler, der kobler oplæggene sammen med din arbejdsdag.

Se hele programmet her.

Tilmeld dig den gratis temadag hos Malene Alexandrowiz. Husk at oplyse dato og sted for deltagelse samt navn, profession og arbejdssted.

Bemærk, at der kun er et begrænset antal pladser til hver af de tre temadage, så først-til-mølle-princippet gælder.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til temadagen, kan du kontakte: Malene Alexandrowiz, leder af Cobi Academy og ergoterapeut, på telefon 29 40 46 96.

28. januar 2019

Direktørskifte i Cobi Rehab

Grundet organisationsændringer er Lisbet Gamborg Jørgensen fratrådt sin stilling som direktør i Cobi Rehab.

Den nye organisation er delt op i to divisioner: En handelsdivision med ansvar for salg og service på det danske marked og en driftsdivision med ansvar for udvikling og produktion. Baggrunden for opdelingen er et ønske om øget fokus og mindsket kompleksitet for ledelse og medarbejdere.

Kenneth Vendelbo Schnoor er konstitueret leder af handelsdivisionen som Direktør, Danmark, mens Claus Nymark er forfremmet til leder af driftsdivisionen som Direktør for drift, udvikling og produktion.

Ligeledes er Tine Devantier Winther Lundgren udnævnt til Director of Export Sales og ansvarlig for eksport for hele koncernen i en delestilling med Lasal, som hun er direktør for.

Kenneth Vendelbo Schnoor

Direktør, Danmark

E-mail: kenneth@cobi.dk
Tlf.: 21 43 35 68

Claus Nymark

Direktør for drift, udvikling og produktion

E-mail: claus@cobi.dk
Tlf.: 28 29 05 05

Tine Devantier Winther Lundgren

Director of Export Sales

E-mail: tine@cobi.dk
Tlf.: 42 13 03 30

28. januar 2019

Januar: Udstilling på DokkX

Cobi Rehab deltog i januar på DokkX, Centrum for velfærds- og frihedsteknologi

DokkX var værter ved udstillingen “Sund med teknologi”, hvor man kunne se og afprøve teknologier, der understøtter og styrker det sunde liv for at forebygge livsstilssygdomme. 

Cobi Rehab var udvalgt på baggrund af vores viden og brug af XXL-Rehab Simulationsdragterne både i forhold til udvikling af hjælpemidler, samt som et redskab til at give en bredere forståelse for bariatrien udfra et 360 graders perspektiv. 

 

 

Udstilling af XXL-Rehab Simulationsdragter, som giver en større forståelse for, hvordan det er at være bariatrisk patient.

17. januar 2019

Gratis temadag om søvn og lejring 

Få opdateret din viden af dygtige oplægsholdere

Søvn er meget vigtig for menneskets livskvalitet, og optimal lejring har afgørende betydning for den helende og forebyggende plejeindsats.

Kom til Cobi Rehab temadag om søvn og lejring i Cobi Academy:

13. marts 2019, kl. 10.00 -15.30

Opdateret 4. februar:
Alle pladser er optagede, men du kan stadig skrive dig på vores venteliste. Skriv til Julia Sandsten julia@cobi.dk.

 

Oplægsholdere

Pia Dreyer, klinisk sygeplejespecialist, lektor, cand. cur., ph.d, Operation og  Intensiv Syd, Aarhus Universitetshospital. Pia taler om søvnens betydning for borgere og patienters almene tilstand. Hun kommer undervejs ind på repositionering, venderegimer og de fysiske rammers betydning for søvnen.

Malene Alexandrowiz, ergoterapeut og Head of Teaching and Research Cobi Academy. Malene taler om lejeringens betydning for borgere og patienter med udgangspunkt i blandt andet, hvad der lejres med, og hvornår der lejres.  Derudover gennemgås cases suppleret med workshop med fokus på sammenhængen mellem siddende og liggende stillinger, søvnkvalitet, smerter, kontraktur, respiration og sår.

Pris og forplejning
Deltagelse på temadagen er gratis. Der er et begrænset antal pladser, så først-til-mølle-princippet gælder. Cobi Academy byder på morgenmad, kolde og varme drikke samt let frokost.  

Målgruppe
Cobi Rehab temadag om søvn og lejring henvender sig til personale, der ønsker teori og praktisk viden om betydningen af søvn og lejring for borgere og patienter.

Tilmelding
Send en mail til Julia Sandsten julia@cobi.dk med navn, arbejdssted og profession. Din tilmelding er bindende.

Praktisk oplysninger
Temadagen finder sted onsdag den 13. marts kl. 10.00-15.30 i Cobi Academy, Fuglebækvej 1D, 1. sal, 2770 Kastrup.

Yderligere oplysninger
Faglige spørgsmål kan rettes til Malene Alexandrowiz, ma@cobi.dk, telefon 2940 4696.
Praktisk spørgsmål kan rettes til Julia Sandsten, julia@sandsten.dk, telefon 7025 2522.

November: Cobi Academy temadag om forflytning 

Malene Alexandrowiz underviste i november i forflytning på Regionshospital Nordjylland for alle interesserede.

Læs hvad Niels Olesen, Forflytningskoordinator, Regionshospital Nordjylland skrev bagefter:

“Det gik lidt hurtigt i fredags med at få dig ud af døren. Jeg vil gerne sige ordentlig tak for din indsats. Det er dejligt at kunne trække på så stor viden inden for området. Jeg har allerede fået tilbagemeldinger fra et par af deltagerne. De havde haft en rigtig god og lærerig dag. Tak! Jeg vil have jer i tankerne, hvis/når vi løber ind i problemer, vi får brug for hjælp til”.

 

Simulationsdragten gav deltagerne forståelse for bariatriske brugeres mobilitetsmønstre.

Kroppens begrænsede bevægelsesmuligheder mærkes tydeligt med simulationsdragten.

XXL-Rehab Eclipse kørestolen og XXL-Rehab Badetoiletstolen blev også introduceret på temadagen.

14. januar 2019

Lasal solgt til Cobi Rehab

Tine Devantier Winther Lundgren har primo januar 2019 solgt Lasal til Cobi Rehab. Tine fortsætter som direktør for Lasal under det nye ejerskab.
Cobi Rehab er etableret i 1995 og har et omfattende produktprogram inden for positionerings- og lejringsløsninger til at stabilisere og aflaste personer med funktionsnedsættelser, så de opnår komfort og velvære på kroppens præmisser.

Der er således et rigtig godt match mellem Lasal og Cobi Rehab og under det nye ejerskab får Lasal nu mulighed for at hjælpe endnu flere immobile mennesker med livskvalitetsforbedrende positionerings- og lejringsløsninger.

3. januar 2019

Cobi Rehab sponsorerer cykelhold

Cobi Rehab bidrager til arbejdet med børnecancer som sponsor af cykelholdet Team Conor for KiKa. Holdet deltager i løbet Giro di KiKa 2019, der arrangeres af vores distributør i Holland, Preston.

Giro de Kika finder sted fra 23. til 28. juni  2019, hvor der cykles 6 etaper på de smukkeste ruter i Italien inklusiv den udfordrende etape kendt som ‘Strade Bianche’.

Team Conor for KiKa deltager i det 900 km lange amatørløb i håbet om at indsamle så mange penge som muligt til kampen mod børnekræft.

Cobi Rehabs sponsorat vil blive brugt til:
• Videnskabelig forskning i børnekræft
• Forbedring af kvaliteten i behandlingen
• Reduktion af bivirkninger efter behandling
• Støtte til Princess Máxima Center i Holland
• Uddannelse i børnekræft

 

 

 

Se galleri

3. januar 2019

Cobi Rehab deltog i Ergo´18

Cobi Rehabs ergoterapeuter deltog i den største faglige begivenhed Ergo´18 på Comwell Kolding. Vi havde to rigtig gode dage med mange interessante faglige snakke med fagfæller rundt om i Danmark, som kom og besøgte vores udstillingsstand. Tak til alle jer, der kom forbi!

Samtidig havde vi mulighed for at få en masse spændende ny ergoterapi viden med hjem, og det var svært at vælge mellem alle de mange oplæg, som var relevante for vores daglige arbejde.

For os i Cobi Rehab var emner som smerteområdet, kompetenceprofiler for ergoterapeuter på hjælpemiddelområdet, ergoterapeutiske interventioner mod overvægt, demens og dysfagi i forhold til positionering meget relevante, samt mange flere.
Der var også stor fokus på kobling og omsætning af den nyeste forskning indenfor ergoterapi til evidens baseret praksis. Blandt andet præsenterede Eva Wærhens, Ergoterapeut, Lektor, PhD. seneste metode for udvikling af ADL Interview guide = ADL-I. Med fokus på at få denne implementeret i klinisk praksis.

Af mere overordnede temaer, havde vi en rigtig god oplevelse med oplægget ”Arbejdsglæde, giv mens du vokser” af Helen Eriksen, Cand. Psych. Hun leverede en fantastisk formidling, der både var sjov og meget rammende, og som mange kan nikke genkendende til på deres arbejdsplads. Helen Eriksen fortæller, at 3 ord er uadskillelige for, at man kan opleve arbejdsglæde: trivsel, sammenhæng og mening. De tre dele er i fællesskab meget vigtige for følelsen af at gøre en forskel for sig selv og andre.

 

 

 

Cobi standen fik besøg af forkvinden for Ergoterapeutforeningen Tina Nør Langager.

17. december 2018

Tak for et godt samarbejde
– glædelig jul & godt nytår

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi ønsker at sige mange tak for et godt samarbejde og opbakning af team Cobi og vores aktiviteter i 2018.

Vi holder lukket:

Mandag 24. december 2018
Tirsdag 25. december 2018
Onsdag 26. december 2018
Mandag 31. december 2018
Tirsdag 1. januar 2019

 

 

13. december 2018

13. december 2018

Kom til gratis temadage om demens

Demens er et område, hvor det er vigtigt, at plejeindsatsen er af høj kvalitet, således at den enkelte borger kan få et trygt og værdigt liv – trods sygdommen. I 2019 har Cobi Rehab bl.a. fokus på yngre, der rammes af demens. Temadagen finder sted i Cobi Academy i Kastrup.  

 

Temadag om demens – 31. januar 2019 kl 9.30-15.30

Sted: Cobi Academy, Fuglebækvej 1D, 1 sal, 2770 Kastrup
Deltagelse er gratis.

Tilmelding
Tilmeld dig til julia@cobi.dk med dit navn, profession og arbejdssted. Bemærk, at vi har et begrænset antal pladser i lokalet.

13. december 2018

Cobi Rehab søger marketing- og kommunikations-ansvarlig

Læs hele jobopslaget her

7. december 2018

Cobi Rehab byder 2 nye terapeuter velkommen til vores team

Cobi Rehab har for nylig kunnet sige goddag til to nye terapeuter, Kasper Feldt og Julia Sandsten.

Vi har dermed styrket vores faglige profil yderligere, til gavn for borgere og personale i kommuner og på hospitaler.

Kasper Feldt

Mette Hornbæk Söderberg, Malene Pernille Alexandrowiz, Julia Sandsten og Lone Vestergaard

29. november 2018

Cobi Rehab lancerer ny og forbedret udgave af H20 kørestolspuden  

Nu lancerer vi en ny og forbedret H20 kørestolspude. H20 kørestolspuden kombinerer det bedste fra to verdener, nemlig vand og trykaflastende skum. Den trykaflastende kørestolspude har to vandceller, som sikrer høj trykaflastning med god trykfordeling og stabilitet. Vandteknologien hjælper temperaturreguleringseffekten og øger blodgennemstrømningen i vævet. Således opnår brugeren bedre cirkulation, bedre opheling og øget komfort.

Den forbedrede H20 pude har sadeludskæring og er mere komfortvenlig. Puden er forbedret med en temperaturregulerende skumhætte og fås nu også med komfortbetræk, ud over inkontinensbetræk.

H20 puden kan også med fordel anvendes til bariatriske brugere, max brugervægt 120-270 kg.

Derudover kan H20 puden med fordel anvendes til:

– Brugere med smerteproblematikker.

– Brugere med sårproblematikker.

– Brugere med asymmetrisk bækken.

– Brugere med behov for en stabil understøttelsesflade.

Max brugervægt 40-120 kg.

H20 kørestolspude er nem at arbejde med og har et hav af justeringsmuligheder. Den er velegnet til alle vores 5 patientkategorier:

 

19. november 2018

Cobi Rehab udvikler to nye tryksårsforebyggende madrasser

12. november 2018

Malene Alexandrowiz medforfatter til ny bog om bl.a. lejring og positionering


Fornylig udkom

AktivitetsBaseret SiddestillingsAnalyse – ABSA
Når hjælpemidler og aktiviteter kan forebygge vævsskader

Af Helle Dreier, ergoterapeut, MSI, Saxo Publish, 2018

I denne bog har Malene Alexandrowiz bidraget med kapitel 13: Lejring og positionering i seng.

Bogen giver et nyt og anderledes indblik i centrale problemstillinger omkring forebyggelse, ud- og afvikling af tryk- og vævsskader­ baseret på viden fra de seneste godt 10 års banebrydende forskning og 25 års klinisk praksis med tilpasning af kørestole til mennesker med nedsat siddeevne og alvorlige tryk- og vævsskader.

Bogen giver et indblik i, hvordan sundhedsprofessionelle faggrupper i stedet for at begrænse den enkelte kørestolsbrugers liv med aflastningsregimer kan berige den enkeltes liv ved at skabe et bedre match imellem kroppen, hjælpemidlerne og de aktiviteter, som hjælpemiddelbrugeren ­lægger­ vægt på i sin hverdag, og ved samtidig at gøre brug af valide og målbare data i et tæt tværfagligt samarbejde mellem terapeut og sårsygeplejerske.

Bogens målgruppe er primært terapeuter med ansvar for hjælpemiddelformidling, sårsygeplejersker og ledere, men den er relevant for enhver sundhedsfaglig medarbejder og studerende med interesse for hjælpemiddelformidling og alternativer til traditionel praksis omkring forebyggelse og afvikling af vævsskader.

Bogen introducerer den ‘AktivitetsBaserede SiddestillingsAnalyse’ (ABSA), som er et redskab, der kan understøtte hjælpemiddelterapeuten i arbejdet med valg, tilpasning og implementering af hjælpemidler, der er beregnet til at sidde i, på og med. ABSA præsenteres i sammenhæng med cases fra ’det virkelige liv’.

Spørgsmål omkring hjælpemidlernes implementering og evaluering belyses, fordi der kan være et betydeligt økonomisk og fagligt potentiale for merværdiskabelse- både hvad angår udnyttelse af allerede eksisterende personaleressourcer og hvad angår udgifter til anskaffelse af sårpleje- og ’tryksårsforebyggende’ produkter.

Læs mere om bogen her

 

 

08. november 2018

Cobi Rehab deltog for første gang på Rehabilitering 2018 

Cobi Rehab deltog for første gang på den 11. nationale rehabiliteringskonference på Nyborg Strand i oktober 2018. Underoverskriften på konferencen var “En rød tråd i velfærden?”

På konferencen deltog omkring 400 fagpersoner, der alle beskæftiger sig med rehabilitering indenfor sundhed, socialområdet, arbejdsmarked og uddannelse, samt velfærdsteknologi og hverdagsliv.

Der var mange spændende emner indenfor rehabiliteringen, og også indenfor det sociale område. P.t. er der meget fokus på socialt udsatte og rehabilitering. Dette område kan vi i Cobi Rehab drage paralleller til i vores daglige praksis. Her møder vi mange af vores brugere, som har mange komplekse problemstillinger, der trækker tråde langt ud over vores primære opgave, som handler om at afprøve og finde det rigtige hjælpemiddel.

Rehabilitering 2018 bød på mange interessante oplæg, og der var en fantastisk god interesse for Cobi Rehabs udstilling samt gode faglige snakke på kryds og tværs.

08. november 2018

I oktober afholdte Cobi Academy en spændende temadag om demens 

Blandt oplægsholderne var Anne Lise Hansen, demens faglig rådgiver i Københavns Kommune, Pædagog & Cand. Mag. Pædagogik, psykologi og filosofi, som talte om forskellige dilemmaer i demensarbejdet, og hvordan man som personale kan forholde sig til disse dilemmaer i den daglige praksis.

Anni Overgaard Frederiksen, demens konsulent, huntingtons konsulent og ergoterapeut i Herning Kommune, holdt oplæg om, hvilke udfordringer vi står med som personale og samfund, når yngre rammes af demens.

Oplægget fra Mette Hornbæk Söderberg og Malene Alexandrowiz handlede om positionering af demente, og hvad vi skal være opmærksomme på, og oplægget blev konkretiseret i en praktisk workshop.

01. november 2018

Cobi Rehab udstiller på ERGO2018 den 6.-7. november 2018

Kom og mød os 6.-7. november på ERGO18 – årets største faglige begivenhed for ergoterapeuter. 2 dage med høj faglighed og nyeste ergoterapifaglige viden.

ERGO18 afholdes på Comwell Kolding, hvor Cobi Rehab udstiller på 2 stande.
Mød os på stand 23 og 24, se vores nye Cobi Demens kørestol og hør mere om vores intelligente positioneringsløsninger.

Læs mere om ERGO18 i programmet her

Cobi Rehab på Nordisk Siddesymposium 2018

Team Cobi var med da Nordisk Siddesymposium igen indbød til deltagelse i erfaringsudveksling og indtagelse af seneste internationale viden omkring emnet positionering: tilpasning af den liggende, siddende og stående stilling, til mennesker med funktionsnedsættelser.

Med deltagelse fra Danmark, Island, Norge, Sverige, Canada, USA, Italien, Tyskland og Belgien gik snakken lystigt på tværs af lande, mellem fagprofessionelle fra kommuner, regioner og private firmaer.

Indlæggene var mangfoldige og gennemgående temaer var:

 • Vigtigheden af tidlig indsats.
 • Tidlig identifikation af behov – og det, uanset alder.
 • Hvordan hjælpemidler udvikles.
 • Forskelligheden af positionerings hjælpemidler.
 • Flere positioneringshjælpemidler er ofte nødvendigt for at afdække alle hverdagens aktivitets problematikker.
 • Træning i brug af hjælpemidler.
 • Fokus på fysiologien og biomekanikken.
 • Øget opmærksomhed på implementering og opfølgning.

Oplæg ved Malene Alexandrowiz og Mette Hornbæk Söderberg på Nordisk Siddesymposium 2018

Cobi Rehab var vært ved oplægget

”24 timers positionering set i sammenhæng med aktiviteter i den liggende stilling”

med det læringsmål at få fokus på positionering i alle 24 timer af døgnet i relation til aktiviteter, liggende eller halvt siddende i sengen.

Oplægget omhandlede den tese, at vi alle mange gange gør en stor indsats for at positionere i den siddende stilling i kørestolen, men at vi ikke altid er ligeså omhyggelige med at undersøge, analysere og implementere liggende positionering.

Malene og Mettes oplæg belyste, at det er vigtigt at analysere på faktorer og årsagssammenhænge i 24 timers positionering for den enkelte.

Målgruppen i deres oplæg var borgere med komplicerede neurologiske diagnoser, som ligger i sengen tæt på 24 af døgnets timer, og anvender den liggende stilling til mange aktiviteter. Derfor pointerede begge konsulenter, at der bør implementeres 24 timers positionering, som en del af diverse aktiviteter såsom: – Spisesituationer, kommunikation, se tv, social samvær, pleje situation samt for relevante PADL aktiviteter. Til de forskellige aktiviteter vil der være behov for forskellige positioneringsløsninger.

Cobi Rehabs kliniske erfaringer sammenholdt med forskellige studier belyser, at netop denne målgruppe ofte har en reduceret søvnkvalitet på grund af manglende søvncyklus. Dette kan skyldes forskellige årsager blandt andet smerter, stress, indre uro på grund af ubehag ved manglende komfort og stabilitet i den givne stilling. 

Søvnkvaliteten har en væsentlig betydning for menneskets almene tilstand og helbred. Som sundhedsfagligt personale betonede Mette Hornbæk Söderberg og Malene Alexandrowiz, at vi bør derfor have fokus på, hvordan positionering kan optimeres liggende til natten og for at optimere søvnkvaliteten.

Dette er et samspil mellem mange faktorer og formål:

-Respiration, -forebygge fejlstillinger, -tonus regulering, – sansestimuli, -trykaflastning, -understøttelse af løst væv, -smertelindring, – øge søvnkvalitet.

For at forstå sammenhængen og sammenspillet skal man have lavet observationer, vurdering, undersøgelse eventuelt understøttet af en positioneringsanalyse, som vi kender fra siddestillingsanalysen.

Oplægget tog udgangspunkt i Cobi Rehabs kliniske praksis og blev understøttet af relevante referencer.

 

25. oktober 2018

Produktnyhed: Cobi Hybrid – en kombinationsmadras

Så lancerer vi Cobi Hybrid – en kombinationsmadras, der anvendes til behandling og forebyggelse af tryksår til brugere med risiko for tryksår stadie 1-4

Cobi Hybrid madrassen kan bruges med og uden tilslutning af pumpe, og derved kan den benyttes til et bredt udvalg af patienter, der har brug for trykaflastning.  Skummet er udskåret i hele 930 profiler, som bidrager til maksimal trykaflastning og komfort for brugeren. Alle skumelementer er pakket ind i et beskyttende hygiejne lag, der sikrer mod væske- og fugtindtrægning. Pumpen er nem at betjene med brugervenligt display og støjsvag i brug.

Læs mere her

23. oktober 2018

I oktober afholdte Cobi Rehab bariatrisk temadag på Bornholms sygehus i Rønne.

Malene Alexandrowiz underviste i dagens fokusområder: “fra patient til borger” og “bariatrisk rehabilitering set udfra et 360 graders perspektiv”.

Det var en rigtig god og lærerig dag med en spændende kobling mellem teori og praksis.

Cobi Rehab havde desuden en udstilling af vores bariatriske hjælpemidler, som også blev inddraget i workshop delen på temadagen.

8. oktober 2018

Cobi Rehab udstillede på Palliations Konferencen 2018 på Comwell i Middelfart.

Mette Hornbæk Söderberg og Lone Vestergaard havde nogle gode dage med besøg af mange interesserede fagfolk fra hospicer, palliationsafdelinger og kommuner.

27. september 2018

Kom til gratis Cobi Rehab temadag om smerter og søvn

15. november på CKV i Odense

Tilmelding er lukket. FULDT BOOKET!

Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi i Odense og Cobi Academy er gået sammen om at arrangere en temadag omhandlende de svære opgaver, smerter og søvn. Temadagen afholdes på CKV i Odense.

På denne temadag underviser vi i vores nyeste viden indenfor smerter og kobler det med søvn og lejring. Vi fokuserer også på smerteminimering og giver værktøjer til at kunne vælge det hjælpemiddel, der tilgodeser en eventuel smerteproblematik. Samt bidrager med viden omkring kompleksiteterne i forbindelse med valg af løsninger. Og implementering af nye tiltag.
Dagen bliver en blanding af teori og praksis.

På temadagen belyser vi følgende emner:

 • Smerter og smerte-minimering
 • Søvnens betydning
 • Er smertestress målbar?
 • Er smerter målbare?
 • Kan effekten af hjælpemidler måles?
 • Kan hjælpemidler påvirke smerterne?
 • Coping
 • Prioritering


Temadag om de svære opgaver, smerter og søvn
15. november 2018 kl. 10-15.
Vi sørger for forplejning inkl. frokost.
Sted: CKV, Heden 11, 5000 Odense
Deltagelse er gratis.

Tilmeld dig hos Mette Söderberg  mette@cobi.dk  / 4046 2522  med dit navn, profession og arbejdssted.
Deadline for tilmelding: 1. november 2018. Bemærk: tilmelding er bindende pga. begrænset antal pladser.

 

Oplægsholdere

Mette Söderberg – Ergoterapeut og konsulent i Cobi Rehab
Malene Alexandrowiz – Ergoterapeut og Head of Cobi Academy

Begge har årelang undervisningserfaring og mange års konsulent og ergoterapeutisk erfaring med ”de svære opgaver” med komplicerede smerteproblematikker.

 

Oplægsholdere

Mette Söderberg – Ergoterapeut og konsulent i Cobi Rehab
Malene Alexandrowiz – Ergoterapeut og Head of Cobi Academy

Begge har årelang undervisningserfaring og mange års konsulent og ergoterapeutisk erfaring med ”de svære opgaver” med komplicerede smerteproblematikker.

 

Tilmeld dig senest 1. november 2018. Begrænset antal pladser!

Vi glæder os til dagen!

Arrangører
Randi Stidsen og Dorthe Grønkjær fra CKV samt Malene Alexandrowiz og Mette Söderberg fra Cobi Rehab.

 

26. september 2018

Igen i år besøgte Cobi Rehab årets RehaCare messe i Düsseldorf.

RehaCare messen bød på mange inspirerende møder med vores nuværende og mulige nye distributører og samarbejdspartnere.

Desuden gode input til udvikling af kommende produkter.

 

 

 

 

 

19. september 2018

Undervisning og workshop på bariatrisk temadag på Sydvestjysk Sygehus (SVS)

 

Sydvestjysk Sygehus inviterede fornylig Malene Alexandrowiz til at deltage i en super spændende bariatrisk temadag med fokus på patienternes oplevelser, og hvordan SVS hele tiden bliver endnu bedre til at modtage, behandle, træne og udskrive bariatriske patienter.

 

Cobi Rehab var inviteret som det eneste firma, og Malene Alexandrowiz varetog workshoppen sammen med ergonomisk konsulent Bente Slivsgaard fra SVS.

Workshoppens tema var:
”Prøv SVS som bariatrisk patient. I XXL-Rehab Simulationsdragter.”

 

Derudover var der en udstilling af de hjælpemidler til bariatriske patienter, som SVS har indkøbt, heriblandt:

 

XXL-Rehab Minimaxx kørestol
XXL-Rehab Badetoiletstole inkl. butterflyarmlæn
XXL-Rehab Rollator King
XXL-Rehab Rollator Support
XXL-Rehab Stand Tall gangbord
XXL-Rehab Eclipse kørestole med hjælpemotor og forlængede armlæn

 

I september underviste Malene Alexandrowiz 2 steder i Norge.

 

Øvrebo Rehab havde sendt bud efter Malene for at blive undervist i Kelvin kørestolen og Cobi lejringspuder. Kursusdeltagerne i Tønsberg og Sandvika var meget glade for undervisningen og den nye viden, som Malene introducerede dem til.

 

28. august 2018

Kelvinkampagne: Fra brugt til nyt!

Kelvinstolen har rundet 15 år på det danske marked. Det skal fejres!

Nu kan en ”gammel” Kelvinstol udskiftes til den nyeste model, med en rabat på 12.000,- på selve stolen (uden tilbehør).

Vores konsulenter kommer gerne ud på depotet, ganske gratis.
Gennemgår Kelvin stole, så disse bliver opdateret og står klar til evt. Ny borger.

I løbet af de sidste 15 år er der sket forbedringer på Kelvinstolen:

 • Støddæmper systemet er forbedret
 • Forstærket ramme
 • Højde og vinkel justering af skubbehåndtag
 • Anden type fyld i pudeelementerne der sikrer en bedre aflastning og komfort
 • Desuden er det muligt at opgradere de nye stole med Aura hjælpemotor system
 • Transport beslag samt crash test

 

Kelvin kørestol med Aura hjælpemotor betjenes let med vippekontakt.
Fremadkørsel: tryk vippekontakt ned. (Øverste billede)
Ved bakning: tryk vippekontakt op. (Nederste billede)

Book et møde og lad os i fællesskab kigge på, om dette kunne være relevant for jer.

Tilbuddet gælder i en begrænset periode frem til den 31. december 2018.

Ring allerede i dag 70 25 25 22

9. august 2018

14. juni 2018

European Seating Symposium, Dublin 2018

Fra 11.-15. juni deltog Mette Hornbæk Söderberg og Malene Alexandrowiz i undervisning på European Seating symposium i Dublin.
Herunder en meget spændende undervisningsdag med Mary Massery over temaet “Breathing and Sitting: more linked as you think”.

Læs mere om hvad de fik ud af symposiet her

5. juni 2018

Tusind tak til alle for besøget på Health & Rehab Scandinavia, og for den enorme tilslutning til vores 6 mini-seminarer.

På Health & Rehab Scandinavia 2018 i Bella Centret fremviste vi med stor glæde vores nye logo og nye visuelle identitet, som blev godt modtaget af vores besøgende.

På messen i Bella Centret lancerede vi flere nye produkter. Vi er taknemmelige for jeres input til de prototyper, vi fremviste. Vi vil arbejde videre med jeres tilbagemeldinger i de nye prototyper, og vi arbejder på, at Cobi Demens gyngestolen og XXL-Rehab Rise N Tilt kan bestilles til efteråret. Send os en mail hvis du ønsker at modtage informationer om vores nye produkter, så snart de er klar.

Cobi Demens gyngestol kan bestilles fra efteråret 2018
XXL-Rehab Rise N Tilt kan bestilles fra efteråret 2018
23. maj 2018

Engageret konsulent til Nordsjælland og Storkøbenhavn

Cobi Rehab – The Positioning Company, Kastrup

Er du klar til at sælge produkter, som gør en forskel? Og kan du se dig selv i en selvstændig stilling, hvor du gradvist bygger dit eget område op? Så er det måske dig, vi mangler i vores konsulentteam.

Velkommen til Cobi Rehab
Cobi Rehab har specialiseret sig i at forhandle og producere positioneringsudstyr af høj kvalitet til fysisk handicappede brugere med særlige behov. Vores organisation er opdelt geografisk med hovedkontor i Kastrup. Vi servicerer kommuner, hospitaler, institutioner og plejehjem over hele landet og har altid som mål at levere holdbare løsninger inden for en kort tidshorisont. Cobi Rehabs medarbejdere er erfarent faguddannet personale bestående af ergoterapeuter, fysioterapeuter og serviceteknikere. Vi er en spændende, travl og visionær arbejdsplads.

Din profil
Du kan være uddannet ergoterapeut, fysioterapeut eller komme med erfaring fra hjælpemiddelbranchen. Du har en god faglighed og interesse i mennesker. Du har erfaring med rådgivende konsulent- og salgsarbejde. Du er en teamplayer, samtidig med at du trives med at arbejde selvstændigt. Du har lyst til at udvide og opbygge egen kundeportefølje. Du trives med at besøge borgere, hvor du er med til at finde den gode løsning for dem. Du er bosiddende i Nordsjælland eller Storkøbenhavn.

Dine kompetencer
·       Du er serviceminded og har erfaring med konsulentarbejde ift. mennesker med særlige fysiske og psykiske behov.
·       Du har gerne erfaring med siddende/liggende positionering og kørestolstilpasning.
·       Du er udadvendt og energisk.
·       Du er en teamplayer, som samtidig er god til at arbejde selvstændigt.

Jobbeskrivelse

·       Udbygge og vedligeholde kundeemner.
·       Følge op på kundeemner efter kursusdage og udstillinger.
·       Deltage i salgsfremmende aktiviteter.
·       Opfylde opsatte mål og salgstal.
·       Deltage i og være synlig i forbindelse med planlægning og deltagelse i faglige kongresser og konferencer indenfor vores hovedområder.

Du kommer til at arbejde som ”satellit” og får ansvar for dit eget område i Nordsjælland og Storkøbenhavn. Dine kunder er kommuner og hjælpemiddeldepoter, plejehjem og institutioner samt sygehuse og hospicer. Samtidig indgår du i tæt telefonisk dialog med dine kolleger, ledelsen og det øvrige Cobi-team. Stillingen er fuldtid med tiltrædelse 1. august 2018.

Ansøgningsfrist: 23. juni 2018.
1. samtale afholdes den 26. juni 2018 og 2. samtale afholdes den 28. juni 2018.

Ansøgning sendes til Lisbet Gamborg på lisbet@cobi.dk og Jørn Holm på jorn@cobi.dk.
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til adm. direktør Lisbet Gamborg på 70 25 25 22 eller konsulent Jørn Holm på 21 99 53 60.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hos Cobi Rehab er vi bevidste om vores sociale ansvar og opfylder kravene til Corporate Social Responsibility. Cobi Rehab er medlem af følgende organisationer: Dansk Rehab Gruppe, Dansk Standard, Hjælpemiddelinstituttet og Hjælpemiddelstyrelsen.

22. maj 2018

Cobi Rehab etablerer sig på det svenske marked

Med købet af den svenske virksomhed Uriform AB etablerer Cobi Rehab sig nu med eget salgsselskab i Sverige. Cobi Rehab har primo maj 2018 erhvervet 100% af aktierne i Uriform AB af familien Måård.

Uriform er en familievirksomhed beliggende i Stockholm og blev etableret i 1995 af Torbjörn Måård. Virksomheden er eksperter i at stabilisere og aflaste personer med funktionsnedsættelser ved hjælp at specialudviklede positioneringspuder og lejringsløsninger.

Gennem årene har Torbjörn Måård og medarbejderne opbygget en position på det svenske marked som en respekteret og anerkendt samarbejdspartner for kunderne inden for deres produkt- og kompetenceområde. Det skyldes ikke mindst en kompetent medarbejderstab, der med professionel rådgivning og sparring omkring produktanvendelse hjælper kunderne til at træffe den rigtige beslutning omkring produktvalg, så det giver størst mulig værdi for brugeren såvel som for plejepersonalet.

“Vi mener, at vi er den virksomhed i Danmark, der ved mest om positionering og lejring. Den viden skal omsættes til vækst”, siger Lisbet Gamborg Jørgensen, adm. dir i Cobi Rehab. “Der er et rigtig godt match mellem vores to virksomheder og med købet af Uriform, får vi nu mulighed for at hjælpe endnu flere immobile mennesker med livskvalitetsforbedrende positionerings- og lejringsløsninger.

Cobi Rehab har en omfattende og dyb produktportefølje inden for positionerings- og lejringsløsninger, som komplementerer meget fint til Uriform’s produktportefølje, og vi ser frem til at introducere vores produkter på det svenske marked med hjælp fra Uriform’s dygtige produktspecialister”, udtaler Lisbet Gamborg Jørgensen.

 

Cobi Rehab søger Drifts- og udviklingschef.

Læs stillingsopslaget her.

Cobi Rehab udstiller på Health & Rehab Scandinavia 2018

Cobi Rehab viser nye produkter på Health & Rehab Scandinavia 2018

På messen i Bella Centret lancerer Cobi Rehab flere nye produkter. Her løfter vi sløret for to af flere markante nyheder: Cobi Demens gyngestol og XXL-Rehab Rise N Tilt badetoiletstol.

Cobi Demens gyngestol er en videreudvikling af VarioSwing kørestolen i kombination med Kelvin kørestolens polstring, og er specielt udviklet med hensyn til behovet for ekstra bevægelsesmuligheder – både fremover og bagover. Cobi Demens gyngestol har med andre ord en gyngestolsfunktion, som gør stolen anvendelig til brugere med perceptionsforstyrrelser, som gør at de vil rokke.

Stolen er velegnet til
– Brugere, der konstant glider ud af deres siddeposition kort tid efter de er placeret. Brugeren sidder dybt i et komfort sæde.
– Passive kørestolsbrugere, der ikke har noget bevægelsesmønster. Gyngefunktionen i kørestolen aktiveres hurtigt, og brugeren skal kun bruge ganske få kræfter for at få en fornemmelse af bevægelse, og herved opnå sansestimuli.
– Brugere med ukontrollerede muskelspændinger og motorisk uro. Kørestolens gyngefunktions giver mulighed for at mindske spændinger og medvirke til øget grad af bevægelsesmuligheder.

Anvendes med fordel til…
– Brugere med ufrivillige bevægelser såsom parkinson.
– Demens.
– Smertepatienter.
– Bevægelseshæmmede.
– Hjerneskadede.
– Neurologiske patienter.
– Sclerose patienter.
– Patienter med pareser.
XXL-Rehab Rise N Tilt badetoiletstol er en kombinationsstol med indbygget hejs og tilt funktion. Det er verdens første badetoiletstol til bariatriske brugere, der i én bevægelse både kan hejse og tilte brugeren til den 30° hældning med ét tryk. Badetoiletstolen har en vægt kapacitet på 325 kg Safe Working Load.

Gør opgaverne nemmere og sikrere
XXL-Rehab Rise N Tilt badetoiletstol giver bedre adgang for plejepersonalet i forhold til hygiejne, hud- og væv pleje. Sygepleje/påklædning af fødder kan, for plejepersonalets vedkommende, foregå i stående stilling, hvorved der opnås en ergonomisk forsvarlig arbejdsstilling. Stolen muliggør samtidig, at plejepersonalet og brugeren har øjenkontakt, hvilket giver langt bedre kommunikation.

Bedre og effektiv pleje
Denne badetoiletstol øger effektiviteten i plejen, fordi den gør det muligt for én person at udføre hele badeproceduren, samt en bred vifte af hverdagens hygiejneopgaver. Badetoiletstolens enkle funktioner resulterer i strømlinede rutiner, som giver optimering og sikkerhed af plejen i forhold til traditionelle badetoiletstole.

Denne badetoiletstol er designet til at give bariatriske brugere en behagelig og sikker badeoplevelse og kan med fordel også anvendes, hvor brugerens tilstand er dårlig med nedsat postural kontrol.

Forbedrer livskvaliteten
XXL-Rehab Rise N Tilt badetoiletstol kan forbedre livskvaliteten for den bariatriske bruger, idet assisteret brusebadning og andre hygiejnerutiner bliver både en mere sikker og komfortabel, men også en mere værdig oplevelse.

Foto er desværre først tilgængeligt til messen.

 

Besøg os på stand C2-029 og hør mere om vores nye produkter.

Cobi Rehab bliver til
Cobi Rehab – The Positioning Company

I løbet af de sidste mange år har vi specialiseret os i positioneringsløsninger, der skaber livskvalitet for mennesker med demens og neurologiske skader, mennesker i palliative forløb samt bariatriske og geriatriske patienter. Disse områder stiller vi endnu mere skarpt på ved at introducere 5 patientkategorier.
Vores positioneringsløsninger er altid kundetilpassede og baseret på solid viden om brugen af produktet og effekten til at afhjælpe. Samt med vægt på værdighed og arbejdsmiljø, for både bruger og plejepersonale.

Med det nye navn skifter vi logo og får ny hjemmeside.

Vi bevarer vores fokus på høj faglighed, at have respekt for det enkelte individ og yde hurtig service.