Fra sengelede til soveglæde

nov 16, 2022Madrasser

Fysioterapeut og konsulent Camilla Kastrupsen bliver i foråret kontaktet af en institution omkring svære sove-udfordringer hos en unge pige med en udviklingsdiagnose.

Den unge pige vil ikke sove i sin seng. I løbet af dagen kan hun finde ro i sin Fatboy sækkestol, men om aftenen, når sengetiden nærmer sig, starter en lang og opslidende “putte-kamp”.

Camilla bliver spurgt til muligheden for en topmadras til pigens egen madras, da personalet rigtig nok tænker i taktil stimulering og aflastning fra hård madras.

Det er dog ikke en mulighed, da pigens vægt ligger under den anbefalede brugervægt på 50 kg for top- og vekseltryksmadrasser. I stedet tager Camilla SKY positioneringsmadrassen med ud, som har en brugervægt fra 30 kg.

SKY positioneringsmadras er kort fortalt en helmadras med flere lag. Øverste lag består af et betræk med Krøyer-kugler. Betrækket er syet i kanaler, og derfor kan kuglerne i hver enkelt kanal skubbes rundt. På den måde kan madrassen formes præcist til brugers lejringsbehov. Det fjedrende, perforerede midterlag sørger for optimal ventilation, mens skumrammen sikrer stabilitet.

Aftalen bliver, at institutionen får SKY madrassen til afprøvning en måned. Madrassen placeres i første omgang på gulvet. Men planen er, at den på sigt skal op og ligge i pigens seng.

Og det virker!

Efter noget tid flyttes madrassen fra gulvet til sengen. Men allerede inden det sker, er de opslidende kampe aftaget markant. Den taktile stimulering fra madrassens indhold og udformning giver sansemæssig ro hos den unge pige, hvilket betyder at hun kan puttes hurtigere.

Kontakt Camilla Kastrupsen på telefon 21 99 53 60 eller mail camilla@cobi.dk for at høre mere om casen og madrassen.

Du kan læse mere om SKY Positioneringsmadrassen her.

Husk, at vi altid tilbyder gratis demonstration eller afprøvning af vores hjælpemidler. Vores konsulenter kører i hele Danmark, inkl. øerne.

Find madrassen HMI-nummer her.