Cobi Rehab i pressen

Cobi Rehab i pressen rummer et overblik over nogle af de artikler, der i tidernes løb er blevet skrevet om os og publiceret i aviser og magasiner.

Fra tegnebrættet til HMI-basen – tankerne bag et danskudviklet hjælpemiddel – gæsteklumme i Care.Net

12. januar 2023
Cobi Rehab i pressen

Af Christina Palikaras og Amir Al-Zayadi, Cobi Rehab

I denne udgave af CareNets Gæsteklumme giver Cobi Rehab et indblik i processerne bag det at udvikle et velfærdsteknologisk hjælpemiddel i Danmark.

At udvikle en komfortkørestol fra tegnebræt til HMI-basen er en årelang proces. En proces, der udover en lind strøm af udgifter også er kendetegnet ved idéudveksling, faglige diskussioner, nysgerrighed, omstillingsparathed, samarbejde på tværs af faggrupper og ikke mindst benhård prioritering.

Læs hele gæsteklummen her.

Cobi Rehab holder kadencen gennem svært coronaår – artikel i MedWatch

 

Cobi Rehab holder kadencen gennem svært coronaår – men peger på faresignaler forude.

Tallene i Cobi Rehab står nærmest stille, og det glæder ledelsen, at virksomheden efter et år, der har været præget af coronakrisen, kommer ud af 2020 med skinnet på næsen.

Men med restriktioner, kriseramte eksportmarkeder og stigende fragtpriser ligner 2021 en kæmpe udfordring.

Læs artiklen her.

Kenneth Vendelbo Schnoor udtræder af Cobi Rehabs bestyrelse. Læs artiklen her.

Cobi Rehab vil finde vækst hos svært overvægtige tyskere – artikel i MedWatch

Efter et virksomhedsopkøb i 2019 er Cobi Rehab fra Kastrup klar til at vokse internationalt, hvor selskabet i år vil lægge grundstenen til en lancering af dets produkter på det tyske marked.

Læs artiklen her. (Bemærk betalingsartikel)

Artikel om Cobi Rehabs etablering i Sverige  i Magasinet Pleje

 

Med købet af den svenske virksomhed Uriform AB etablerer Cobi Rehab sig nu med eget salgsselskab i Sverige.

Læs artiklen her

Artikel om Cobi Rehab i Magasinet Pleje

I Magasinet Pleje har Anne Ristorp Kraufeldt skrevet en artikel om alle de nye tiltag i Cobi Rehab, med nyt logo, ny hjemmeside, ny direktør og nyt navn samt introduktion af Cobi Academy.

Læs artiklen her

Artikelserie om forflytning og lejring på forflyt.dk

God forflytning og lejring er et område, der kræver den rigtige viden for at kunne forebygge og behandle sår og trykskader.

Forflyt.dk har allieret sig med ergoterapeut og undervisningsansvarlig i Cobi Rehab, Malene Alexandrowitz, sygeplejerske og adjunkt Nis Kaasby, og fysioterapeut og specialist i forflytning Sven Dalgas Casper om at skabe indholdet i 3 artikler om forflytning af tryksårstruede patienter. De har alle tre erfaring med at undervise i forflytning relateret til trykskader.

Forflyt.dk udgives af BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed, og artikelserien indeholder relevant viden for alle, der arbejder med forflytning og løft.

Du kan læse de 3 artikler her:
Artikel om at undgå trykskader. LÆS
Artikel om hjælpemidler og værktøjer, der kan minimere trykskader. LÆS
Artikel om kort og godt om forflytning af borgere med risiko for trykskader. LÆS

Artikel i SÅR om Bariatri, Cobi Rehab og Rehabiliteringscenter Vikærgården

I bladet SÅR har 2 sårsygeplejersker Amalie Mannov og Ina Kastrup fra Videncenter for Sårheling skrevet en artikel om den bariatriske patient.

Artiklen omhandler deres observationer og betragtninger i forbindelse med studiebesøg hos Cobi Rehab og besøg på RehabiliteringsCenter Vikærgården, Risskov Århus.

Læs artiklen her

Artikel i TENA Stafetten om bariatri

Cobi Rehab underviste fornylig Kontinensinstruktører – sammen med adjunkt og sygeplejerske Nis Kaasby – på TENAs temadage i Taastrup og Århus, hvor fokus var på bariatri og viden om plejen af den svært overvægtige borger.

TENA Stafetten bringer en artikel om temadagen, hvor der blev givet virkelighedstro eksempler på udfordringerne i plejen af overvægtige borgere.

Læs artiklen her

Artikel i Sygeplejersken om bariatri

Viden giver mindre slid på personalet

Sygehus Lillebælt vil efteruddanne 150 forflytningsvejledere i bariatrisk patienthåndtering for at undgå arbejdsskader og for at sikre bedre pleje og behandling til bariatriske patienter.

Læs artiklen her

Bariatristuerne på Vikærgården

Rehabiliteringscenteret Vikærgården i Aarhus og Cobi Rehab har samarbejdet omkring indretningen af 2 bariatri stuer til rehabilitering af bariatriske brugere.

Læs artiklen her

Artikel i Aarhus Stiftstidende om bariatri

Cobi Rehab: “Svært overvægtige skal hjælpes før.”

Læs artiklen her