Thomas fik støtte og polstring med Reflex Lux badetoiletstol og Kelvin kørestol

Thomas er 53 år og bor på et botilbud på Sjælland. Han er på aktivitetscenter alle hverdage, hvor han er vellidt og har mange venner. Han kan godt lide musik fx Michel Bublé og Kim Larsen, og så er han vild med at se Barneby i fjernsynet.

Thomas har Cerebral Parese, og han har med årene fået tiltagende fejlstillinger i de forskellige led. Han har scoliose, og hans fodled er i yderstilling, efter at han med tiden er blevet mere spastisk. Hans tonus i muskulatur er meget forskellig fra dag til dag, hvilket gør, at det er svært at positionere Thomas ens i kørestolen eller på badetoiletstolen hver gang.

Thomas forstår, hvad vi siger og kan give udtryk for glæde og vrede. Personalet omkring Thomas kan aflæse hans mimik, men kommunikerer også via hans Ipad.

 

Thomas har for år tilbage fået bevilliget en Kelvin kørestol, som har haft en positiv indvirkning på hans liv og ikke mindst smerterne. Der er løbende blevet lavet justeringer på Kelvin kørestolen i takt med, at Thomas krop og tonus i musklerne har ændret sig. Der er lavet specialtilpasninger på fodstøtten, for at den kan støtte mest optimalt.

Tilbage i 2017 fik Thomas en Reflex Lux badetoiletstol med comfortsæde. Med den nye badetoiletstol har han fået mere støtte, og polstring i sædet. Med Reflex Lux badetoiletstolen får han også støtte i overkroppen. 

Ergonomisk er det meget bedre med den nye badetoiletstol, fortæller en af Thomas faste hjælpere. Hjælperne har nu en korrekt arbejdshøjde, idet badetoiletstolen kan hejses og kippes. Badesituationer er blevet meget lettere for hjælperne og foregår på en mere værdig måde for Thomas.

Thomas har fået bevilliget en Kelvin kørestol, som har haft en positiv indvirkning på hans liv og ikke mindst smerterne.