Henrik er mere selvhjulpen med Minimaxx kørestolen og har fået mere mobilitet med en bariatrisk rollator

Henrik er født i 1969. Som barn er Henriks vægt normal. Hans fødselsvægt er kun 2550 g. Som teenager begynder han at tage på og vejer 125 kg som 16-årig. I trediverne står vægten på over 300 kg. På det tidspunkt han får stillet diagnosen hypogonadisme (mandlig testosteron mangel). Konsultationer med diætister og kostplaner har ikke nogen effekt. Henrik føler sig aldrig mæt.

40 år gammel bliver Henrik diagnosticeret med type 2-diabetes, og vægten siger 364 kg. Henrik er ulykkelig. Han får konstateret rosen i maveregionen, og hans ben kan ikke understøtte kroppens vægt. Liver foregår enten i sengen eller i Minimaxx kørestolen.

Lægerne kræver vægttab, før han må få gastrisk bypassoperation og derfor får Henrik en kostvejleder, som fokuserer på små ændringer i kosten.

Samarbejdet omkring kostomlægningen går godt, og Henrik taber sig stabilt. Henrik ombestemmer sig med hensyn til en gastrisk bypassoperation. For det første er bivirkningerne for mange. For det andet går vægttabet godt, og han er kommet til at indse, at der måske er en grund til, at han har spist så meget.

Han sætter et nyt mål. At kunne komme ud af sengen og gå alene. Kort sagt, at genvinde kontrollen over sit liv.

 

Efter 3 x 3 måneders genoptræning og 1 x vedligeholdelsestræning når han sit mål om at komme op at stå og ud at gå.

Henrik starter på et rehabiliteringscenter og  flere forbedringer følger. Henrik begynder selv at tage brusebad. Hans mobilitet forbedres, og han bevæger sig rundt i sin bolig ved hjælp af sin bariatriske rollator XXL-Rehab Rollator King.

Henrik spiser stadig for meget, og sammen med en psykolog arbejder han på at finde ud af hvorfor. Konklusionen er, at han har haft en spiseforstyrrelse siden folkeskolen. De mange kilo, han tog på som teenager, var et forsøg på at skabe et skjold. Et skjold, der kunne beskytte ham mod at blive mobbet af de andre børn i skolen. Et skjold, der kunne hjælpe ham gennem alle de nederlag, der fulgte. 

Nu er mad ikke længere en trøst. Han er mere sikker og sætter realistiske mål for vægttab, så han får følelsen af succes. Vægten siger 251 kg, og Henrik vil gerne tabe mere, blive uafhængig af hjælp og få et normalt liv. 

På BRC2017 (Bariatric Rehabilitation Congress) møder Henrik en af de førende overlæger indenfor bariatri Jens Christian Holm. Mødet fører til en målrettet udredning af Henrik ift. genfejl.

 

Henrik fortsætter med at kæmpe for at nå sit mål.