Afshan er blevet mere selvhjulpen og mobil 

Mød Afshan
Afshan er 40 år og uddannet teknisk tegner og tidligere selvstændig. Hun er 162 cm høj og vejer 217 kg. Hun bor i Rødovre sammen med sin mand Malik. Parret har været gift i 20 år. Afshan har været sengeliggende siden 2016.

I 2017 får Afshan kontakt med en diætist, som hun samarbejder godt med. Diætisten bliver hendes mentor og støtte i forhold til den kommende livsstilsændring.

I november 2017 bevilges Afshan et 18 måneders vægttabsforløb fra Rødovre Kommune, og hun taber sig 44 kg. Hun bliver også mere bevidst om de psykologiske faktorer, der ligger til grund for hendes vægt, og hvordan hun har trøstespist for at gemme sig bag en maske.

Afshan vil gerne være mere selvhjulpen, og for nyligt begyndte hun at gå med sin XXL-Rehab Rollator King. Gåturene foregår rundt om sengen og er første skridt på vejen til højere grad af mobilitet og selvstændighed.

Bariatriske hjælpemidler forbedrer livskvaliteten
Afshan har problemer med sin hud, som hænger og giver gener ved lårene. Med Cobi lejringspuder positioneres Afshan, så hendes hoved, hud, hæle, skuldre, ryg understøttes, hendes vejrtrækning forbedres og risikoen for tryksår mindskes.

I det daglige får Afshan hjælp fra hjemmeplejen til personlig pleje og derfor har hun en XXL-Rehab Rise N Recline badetoiletstol til badesituationer.

Afshan er sengeliggende i en XXL-Rehab 500 hospitalsseng og bruger primært en Kelvin Support pude som hovedpude.

Historien er fortalt af Afshan den 15. august 2018 og skrevet med hendes tilladelse.

En XXL-Rehab Eclipse kørestol med specialtilpasset sædevinkel og bælteryg sikrer, at Afshans fremspringende bagdel får god lændestøtte i kørestolen.