BRC – Bariatric Rehabilitation Congress

BRC2017 blev afholdt for 4. gang den 22.-23. november 2017 på VIA University College i Aarhus, udledt af et samarbejde mellem VIA University College, Bariatrirådet, Cobi Rehab og XXL-Rehab.

Det var 2 fantastiske og inspirerende dage i VIA University Colleges unikke rammer med teoretiske oplæg og hands-on workshops med et 360° fokus på den bariatriske borger.

BRC2017 havde fokus på overførbarheden mellem viden, kompetencer og færdigheder og bød derfor på en masse tværfaglig og tværsektoriel vidensdeling indenfor bariatriområdet. Der opstod nye dialoger på kryds og tværs af fagskel og arbejdsområder blandt de mange fagfolk fra ind- og udland, der var samlet for at høste viden om bariatriske borgere.

Bariatri er et felt, med meget delt fokus. Er det, at være overvægtig en sygdom, eller er det en risikofaktor for at udvikle sygdom? Det er det store spørgsmål, som ofte bliver stillet. Vi må konstatere, at på trods af pro og kontra er området meget komplekst og kræver et 360 grader fokus. Dette var Bariatric Rehabilitation Congress endnu engang med til at understrege og slå fast.

Vi glæder os meget over dagene og er spændte på det paradigmeskifte, som det kræver at arbejde ud fra et 360 graders perspektiv.

På gensyn til den næste kongres, hvor det er 5. gang, at BRC løber af staben.  

Samarbejdspartnere